Beatboxing

atboxen, ook 'vocale percussie' genoemd, is een in de late jaren '70 onder Afro-Amerikanen uit de Doo Wop ontstane muziekstijl. Het kenmerk is het imiteren van een drumstel (percussie).
Het imiteren van elk denkbaar geluid kan onder de noemer beatbox geplaatst worden. Human Beatbox werd al gauw een deel van de rap- en later ook van van de hiphopscene.

Beatbox is ontstaan in New York, voornamelijk in achterstandswijken waar mensen woonden die geen geld hadden voor dure muziekapparatuur, maar toch muziek wilden maken.
Daarom begonnen ze met hun mond drummachines te imiteren. Niemand weet echter wie de oorspronkelijke uitvinder is.

Tijdens het beatboxen wordt een microfoon gebruikt om de vocale geluiden te versterken waardoor klanken kunnen voortvloeien tijdens het in- en uitademen.
De beatboxscene evolueert tot op vandaag razendsnel. Uit alle hoeken van de wereld komen beatboxers samen om nieuwe technieken met elkaar uit te wisselen en bestaande ritmes te verfijnen.

Een workshop beatbox kan ook U laten ontdekken dat het menselijk lichaam tot heel wat in staat is en dat veel meer mensen muzikaler aangelegd zijn dat ze ooit hadden kunnen denken.
Beatbox is een artistiek maar ook zeer muzikaal gegeven waartoe iedereen in staat is.

Tijdens een workshop beatbox wordt de basis aangeleerd. Maar we willen u  ook laten kennis maken met verschillende muziekstijlen. 
Een uitdaging die zeker de moeite waard is om aan te gaan.
 
 
Meer info? Stuur ons een mail via het contactformulier of mail naar beatbox@battleart.beInschrijven

Indien u interesse heeft om deze artiest/band/workshop te boeken, gelieve ons iets te laten weten via het contactformulier. Of neem rechtstreeks contact op: Jonas Van Tornhout, info@battleart.be, +32 484 84 16 38.

NAAM
TEL
EMAIL
DATUM BOEKING
OPMERKING
<<